• Mladost
  • Zlatiborski krug
  • Zlatiborski krug
  • Volonterizam
  • Mladi za stare
  • radionica cmok

PODRŠKA I POMOĆ DNEVNOM BORAVKU ZA DECU SA SMETNjAMA U RAZVOJU „ZRAČAK“ U ČAJETINI

  • Zračak

Udruženje građana Zlatiborski krug je od 2014. godine pružalac usluge socijalne zaštite Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“, koju finansira opština Čajetina.

Usluga obuhvata decu iz opštine Čajetina sa lakšim i težim smetnjama u razvoju, a prostorije Dnevnog boravka su smeštene u osnovnoj školi „Dimitrije Tucović“, što značajno doprinosi inluziji.

Osim sredstava koja opština Čajetina obezbeđuje za plate zaposlenima i redovno funkcionisanje usluge, Zlatiborski krug obezbeđuje sredstva za unapređenje i proširenje usluge kroz projekte koje samostalno ili u saradnji sa drugim organizacijama realizuje. Takođe, Zlatiborski krug redovno promoviše inkluziju i značaj podrške pripadnicima ranjivih društvenih grupa, pre svega deci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama. Kroz elektronske medije i putem društvenih mreža, Udruženje redovno upoznaje stanovnike Čajetine, goste Zlatibora i sve zainteresovane sa položajem i potrebama korisnika Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju.U organizovanim akcijama, ili samostalno, stanovnici Čajetine se često uključuju u podršku Dnevnom boravku i pomažu korisnicima. Zlatiborski krug redovno obaveštava javnost o svim tim primerima dobre volje i ljudske solidarnosti, a poslednji primer je podrška Dnevnom boravku, kroz nabavku specijalizovane hodalice za Katarinu Novaković, od strane restorana Konoba Akustik sa Zlatibora. Hodalica je specijalno dizajnirana da omogući vežbe hodanja.Katarina, koja boluje od cerebralne paralize, trenutno se nalazi u Klinici za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ u Beogradu, u pratnji svoje bake Ružice Kovačević. Ružica se zahvalila vlasniku Konobe Akustik, Boriši Zekiću za svu pomoć i podršku koju pruža Katarini i ostaloj deci, u ime sve dece i roditelja, jer svaka pomoć, poseta i lepa reč svima puno znače: „Malo je ljudi s velikim srcem, a Vi ste jedan od njih! Poseban gest je poseta Katarini u Beogradu i pokloni za svu decu, koje ste obezbedili. Veliki pozdrav od Katarine i bake Ružice.“


Vesna Belčević, PR

UG Zlatiborski krug, Čajetina

Slobodana Penezića 31

www.zlatiborskikrug.org.rs

zkrug@mts.rs

tel +381638579935

Kategorija vesti: